Om du har fått ett personligt SMS av oss till ditt företagstelefonnummer och önskar veta källan till informationen så är ditt telefonnummer registrerat hos Bolagsverket som kontakt för företaget. Vi hämtar information från Allabolag och Transportstyrelsen och eftersom ditt företag har en eller flera bilar har du erhållit information om våra tjänster. Vi kommer inte skicka mer än ett personligt SMS till dig.


- Undvik överraskningar vid skatterevisioner med kostsamma skattetillägg som följd
- Bevisa att fordonen inte används privat alternativt hur mycket de används privat för att underlätta för ekonomiavdelningen
- Förenkla företagets vardag och spara tid genom att undvika manuell hantering
- Spara pengar genom att förenkla förmånshanteringen


Behöver jag verkligen en körjournal?

Om du har fordon på ditt företag behöver du kunna styrka att dessa inte används privat för att undvika förmånsvärde som läggs till på din bruttolön som företaget betalar både arbetsgivaravgifter på och som du betalar inkomstskatt på.

Som exempel har en Audi A6 Avant (2.0 TDI) ett förmånsvärde om exempelvis 5126 kr vilket betyder att det kostar dig cirka 2563 kr privat i skatt (50% marginalskatt) varje månad och företaget ca 1500 kr i arbetsgivareavgifter per månad om du behöver betala bilförmån.

Om fordonen används privat, exempelvis som tjänstebil, så måste du kunna styrka användning i tjänst respektive privat för att kunna beräkna förmån av fritt bränsle.

Om fordonen används vid ett fåtal tillfällen vilket anses som maximalt 10 tillfällen per år och maximalt 100 mil kan du undantas från denna förmån, förutsatt att du styrker detta. En körjournal hjälper dig att styrka detta.


Hur gjorde man förr?

Förr i tiden skrev man körjournaler med papper och penna. Man noterade ner när resan startade, vad mätarställningen var och när resan avslutades och lade till en anledning till resan. Detta var tidsödande, och så fort man glömde bort föra journal för en resa så hade man inte ett komplett underlag.


Hur sparar jag pengar?

Om du exempelvis kör över 3000 mil per år är du berättigad till nedsättningen av förmånsvärdet på din tjänstebil. Att hålla ordning på detta manuellt är inte lätt.

Att undvika överraskningar vid en skatterevision genom att ha kompletta körjournaler gör att du kan sova gott och inte fundera på om du har fullständigt underlag när och om Skatteverket frågar.

Om du har fordon som inte ska användas privat för att du och företaget inte vill ha kostsamma förmåner så är en körjournal det enklaste sättet att styrka detta.


Varför Automile?

Med Automile får du en smart uppfinning med en enhet som passar alla bilar tillverkade från 2001. Enheten ansluts av dig själv till bilens diagnosuttag på några sekunder. Så fort den anslutits till diagnosuttaget kommer alla resor att registreras och du kan använda våra mobil- och webbappar för att hantera dina fordon och körjournaler.

Enheten använder alla mobiltelefonnätverk och det tillkommer inga extra avgifter eller behov av SIM-kort.

Automile ger både telefon- och e-post-support och har en enkel förståelig prismodell och erbjuder att testa fritt i 30 dagar utan avtal eller kostnader.


Hur kommer jag igång?

Fyll i det här formuläret, ring oss på 010-138 85 55 eller e-posta till order@automile.se så vi hjälper dig att komma igång att testa.